Nyílt Nap a Kúrián

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Dátum:
2014. április 27.

Az elmúlt évek sikereire tekintettel a Kúria idén harmadik alkalommal tárja ki kapuit a nagyközönség előtt.

A „Budapest 100” rendezvény-sorozathoz csatlakozott Igazságügyi Palota, amely a Legfőbb Ügyészségnek, a Fővárosi Ítélőtáblának és Magyarország legfőbb bírói szervének, a Kúriának ad otthont, 2014. április 27-én, vasárnap 10:00 és 18:00 óra között fogadja a látogatókat.

Az Igazságügyi Palotába látogatók bepillantást nyerhetnek a Kúria elnökének dolgozószobájába, megtekinthetik az elnöki fogadótermet, a Kúria dísztermét és tájékoztatást kapnak a Justitia szobor születésének és áthelyezésének történetéről.  A tárgyalótermekben helyet foglalva, bírósági és ügyészségi fogalmazók és titkárok közreműködésével megismerhetik a tárgyalások menetét, továbbá meglátogathatják a rabmegőrzőt.

A Nyílt Napot a tavalyi évhez hasonlóan számos program színesíti. A Magyar Királyi Kúria egykori elnökeinek életútját bemutató kamara-kiállítás mellett az ítélkezés tárgyi kellékeit – régi könyveket, iratokat, bélyegzőket stb. – bemutató kiállítás, továbbá a Kúria Könyvtárának muzeális értékű dokumentumait, könyvritkaságait bemutató kiállítás is várja a látogatókat. A „Kúriai Totó” kérdéseit helyesen megválaszoló látogatóinknak apró ajándékokkal kedveskedünk.

Figyelem! Az épületbe történő belépéshez személyi igazolvány vagy más, személyazonosításra alkalmas dokumentum felmutatása szükséges. Biztonsági okokból a belépők ruházatát és táskáját átvizsgáljuk. Ruhatárat és értékmegőrzést nem tudunk biztosítani.

Megjelent tudósítások: